5 december 2023

Tiroler Teufel

Volksmusik " pur vom feinsten "

Rider

 

Tiroler Teufel kan op een breed scala worden ingezet. Dit betekent dat we zowel voor verjaardagen, bruiloften, wijk/buurtfeesten, zomerfeesten, carnavalsfeesten, oktoberfeesten en nog veel meer te boeken zijn. Iedere lokatie is anders.De ene groot, de andere klein, en kan zo ook al een beperking zijn. Hiervoor is er een ” Rider” bedacht, waarbij meestvoorkomende aandachtspunten voorbij komen om op te letten waar rekening mee moet worden gehouden. Dus lees alvorens een boeking te plaatsen deze zorgvuldig door, zodat beide partijen niet voor verassingen komt te staan.

Rider

Gefeliciteerd!! U heeft de Tiroler Teufel geboekt ( of gaat boeken ) en gaat binnenkort een onvergetelijke feestelijke avond meemaken!! Om zeker te zijn dat alles volgens wens verloopt staan alle wetens- waardigheden omtrent een optreden van de Tiroler Teufel hier voor u op een rij.

Wij begrijpen dat het op sommige locaties moeilijk is om aan allerlei wensen te voldoen. Maar in een ideale wereld zou alles er uit zien zoals in deze rider staat vermeld. Bij twijfel, vragen en/of opmerkingen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw boekingskantoor waar u de Tiroler Teufel heeft geboekt.

A) Podium
Bij voorkeur staat Tiroler Teufel op een podium van 4×3 meter met een clearance ( hoogte van het podium) van 2,5 meter. Grotere podia zijn uiteraard geen enkele probleem! Tevens dient het podium goed bereikbaar te zijn. Gezien de grootte van drumkist graag een loopplank er na toe wanneer het podium hoger is dan 80 cm. Tijdens de show zouden wij graag gebruik willen maken van de ruimte tussen het publiek waarvan liefst twee degelijke tafels zijn waarop wij kunnen staan. Neem bij twijfel contact op met uw boekingskantoor of via het contactformulier

B) Stroom
Tiroler Teufel heeft geen speciale wensen betreft stroom verziening. Er hoeft maar een vrije stopcontact te zijn ( 230 volt / 16 ampere ). liefst niet belast, zeker niet met koelingen of andere drankautomaten. Bij onjuiste toelevering van de stroomvoorziening is de opdrachtgever aansprakelijk voor eventuele schade.

C) Catering
Een eenvoudige warme hap voor de band en medewerkers wordt altijd zeer op prijs gesteld. Daarnaast is het prettig om bij aankomst op de lokatie koffie geserveerd te krijgen. In de kleedkamer ziet de Tiroler Teufel graag een kleine assortiment fris: met cola, Spa blauw zijn we zeer tevreden.

D) Kleedkamer
Voor, tijdens en na de show vertoeft de Tiroler Teufel graag in een kleedkamer welke ruim genoeg is voor 3 personen en voorzien is voldoende zitplaatsen.
Stromend water en overige sanitaire voorzieningen worden zeer op prijs gesteld.

E) Openlucht
Het weer in Nederland kan behoorlijk veranderlijk en verraderlijk zijn. Het is daarom van groot belang dat de apparatuur van de Tiroler Teufel tegen weersinvloeden beschermt is. U dient daarom zorg te dragen voor een deugdelijk overkapping van het podium én voor de mixpositie zodat alle apparatuur van de Tiroler Teufel beschermd is. Let op: partytenten zijn doorgaans NIET geschikt!
Het podium van minimaal 4×3 meter dient aan alle zijden wind- en waterdicht afgesloten te kunnen worden.

F) Geluid- en lichtinstallatie
In voorkomende gevallen kan de Tiroler Teufel ook gebruik maken van uw huis-installatie of festival geluidssysteem. Er wordt vanuit gegaan dat er een adequate installatie beschikbaar welke voldoet aan de gangbare normen, ook voor livemuziek. De Tiroler Teufel brengt altijd hun eigen eindmix mee, welke enkel hoeft versterkt te worden. De eindmix word aangeboden met twee XLR kabels.

Geluidsinstallaties waar de Tiroler Teufel in het verleden met plezier mee gewerkt heeft waren van de merken: Dynacord, EAW, Meyer Sound, Kling & Freitag, EV, GAE, KS, Synco, etc. De Tiroler Teufel wenst géén gebruik te maken van zelfbouw PA-systemen en/of PA-systemen van inferieure kwaliteit!

Tiroler Teufel beschikt zelf niet over een lichtinstallatie, wanneer deze bij een act gewenst is, zal de opdrachtgever er zelf voor moeten zorgdragen.(incl. de bediening ervan )

G) Parkeren en bereikbaarheid
De organisatie dient zorg te dragen voor parkeerplaatsen in de directe nabijheid van de locatie. De Tiroler Teufel komt in de meeste gevallen met een personenbus en in uitzondering met aanhangwagen. Eventuele kosten voor parkeervoorzieningen zijn voor rekening van de opdrachtgever.

De losplaats dient te zijn in de onmiddellijke omgeving van het podium. Indien de locatie niet via een verhard wegdek bereikbaar is dient de opdrachtgever zorg te dragen voor rijplaten.

H) Geluidsvolume
In goed overleg met de opdrachtgever wordt het geluidsvolume bepaald. Als er gebruik wordt gemaakt van een geluidsbegrenzer, dan wilt de Tiroler Teufel dit graag van tevoren weten. Geluidsbegrenzers die achter de stroomvoorziening zitten worden altijd afgekeurd, tenzij de opdrachtgever akkoord gaat met het vergoeden van eventuele schade door stroomuitval.

I) Contactgegevens
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u ten alle tijde contact met de Tiroler Teufel opnemen. U kunt dit doen via het boekingsburo waar u de Tiroler Teufel geboekt heeft. Zij zullen u dan in contact brengen met de juiste mensen.

Ook kunt u rechtstreeks met de Tiroler Teufel mailen via het Contactformulier

J) Ten slotte
Deze Rider is nog steeds in ontwikkeling. Wij streven ernaar de Rider zo volledig en zo duidelijk mogelijk te maken. Alle op- en of aanmerkingen aangaande de inhoud van deze Rider zijn altijd welkom.